Biografi

Alexsus som egentligen bär namnet Markus Borg föddes 1992 i Göteborg. Där levde han med sin mamma, pappa och sina syskon tills allt förändrades.

Ett par år efter det att Markus hade fötts så splittrades familjen på grund av missbruk och pappans bortgång i cancer. Markus fick flytta hem till ett fosterhem som då bodde i Göteborg. Något år efter flytten så fick Markus flytta tillsammans med sin nya familj upp till Dalsland där fostermodern hade inlett ett förhållande med en bonde.

Senare visade det sig att bonden missbrukade så han var tvungen att flytta. I samma veva som denna händelse började Markus bli misshandlad. En misshandel som kom att sätta spår hos honom för evigt.

Markus gick ofta för sig själv på rasterna och hade inga kompisar, det var under de här tillfällena som han upptäckte musiken. En dag tänkte Markus att han kunde skriva ner det han gick och sjöng på. Det resulterade i en text som hette Bland vildaste djur.

Han visade upp den för sina lärare på skolan som genast fixade en privat kontakt med en musiklärare. Tillsammans med musikläraren spelade dem in en låt som han hade kommit på texten till. Vinden vänder sig i stormen.

 

Vid 13 års ålder fick Markus äntligen sin första gitarr som han spelade flitit på. Med den började han skapa sina egna melodier till texterna. Musiken kom att bli en del av hans liv, och han upptäckte att det hade en smärtdämpande effekt på honom. I låtarna kunde han skriva sådant som han kände och tänkte, och som han inte annars kunde berätta.

I låtarna kunde han berätta vad han ville utan att någon lade sig i.

Men när Markus var 20 år och hade levt i misshandel i fjorton år beslöt han sig för att flytta tillbaka hem sin riktiga familj. Hans mamma hade då varit drogfri i flera år.

Året 2013 tog hans musikkarriär ett kliv då han träffade en producent i Skövde som han startade ett samarbete med. Tillsammans med några av Sveriges mest erfarna musiker så spelade han in sin första skiva Nu är jag här.

Idag är Markus aktiv inom musiken och har varit ute på turnè med livekarusellen som han kom med i 2018.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.